NDO technieken »

Phased Array Onderzoek

Een ultrasone phased array taster bestaat uit vele kleine ultrasone transducers, die elk onafhankelijk kunnen worden aangestuurd. Door de timing te variëren, bijvoorbeeld door de elementen één voor één in volgorde in een rij aan te slaan, wordt een patroon van constructieve interferentie opgebouwd die resulteert in een bundel met een vooraf ingestelde hoek. Met andere woorden, de bundel kan elektronisch worden gestuurd. De bundel wordt als een zoeklicht door het object heen bewogen en de gegevens uit meerdere van deze bundels worden samengevoegd om een dwars- of langsdoorsnede op te bouwen.

Ultrasoon Phased Array wordt in verschillende industriële sectoren toegepast, bijvoorbeeld in de constructie- of enegiesector. Deze methode is een geavanceerde NDO techniek die wordt gebruikt om onvolkomenheden te detecteren en daarmee de componentkwaliteit te bepalen.

Door de mogelijkheid om parameters zoals bundelhoek en focus afstand te controleren, is deze methode zeer efficiënt met betrekking tot de onvolkomenheid detectie en testsnelheid. Naast het detecteren van gebreken in componenten, kan deze techniek ook gebruikt worden voor metingen van de wanddikte in combinatie met corrosiemapping.

 

Om onze klanten te ondersteunen met een breed scala aan inspectie mogelijkheden hebben wij de volgende aanvullende producten ontwikkeld:

ScalaMove®
Een semi-automatische phased array scanner welke uitgerust is met een grote aperture en zeer laag frequente taster welke ons in staat stelt om materialen met een zeer hoge demping te kunnen onderzoeken, zoals duplex staalsoorten of glasvezel versterkte kunststoffen of composieten. Typische toepassingen zijn;
– Delaminatie onderzoek van windturbine bladen
– Lijmverbinding onderzoek van FRP/GRP/GVK
– Vermoeiïngsonderzoek van grote gesmeden duplex componenten

ScalaStud®
Een compacte handbediende scanner welke ons in staat stelt om bouten en draadeinden van verschillende diameters en lengtes te onderzoeken. Het smalle profiel verzekerd ons van een brede en flexibele in-situ inzetbaarheid. Typische toepassingen zijn;
– Boutverbindingen van draailagers
– Boutverbindingen van flenzen
– Boutverbindingen van Riser systemen

ScalaShaft®
Een unieke scantool waarmee een inwendige inspectie van een Topdrive shaft mogelijk is met een binnendiameter tussen de 3″ en de 5″ met een maximale lengte van 5 meter. De scanner is zo opgesteld dat met een enkele 360 graden draai 5 inspectie setups gelijktijdig uitgevoerd worden voor accurate foutdetectie en wanddikte / corrosiemapping inspectie.

 

scala move, scala stud, scala shaft

Want to know more?

You can always contact us for any questions or suggestions.

Request more info.